Artritis ramenog zgloba

Bolovi u ramenu također mogu biti posljedica artritisa. Postoje mnoge vrste artritisa. Najčešći tip artritisa u ramenu je osteoartritis, poznat i kao “habanje” artritis tj.oštećenje hrskavice u zglobu ramena. Simptomi kao što su otok, bol i ukočenost obično počinju tijekom srednje životne dobi. Osteoartritis se razvija polako, a bol koji uzrokuje artritis s vremenom se pogoršava.
Osteoartritis može biti povezan sa sportskim ili radnim povredama ili kroničnim trošenjem uslijed nekog svakodnevnog pokreta u ramenu. Druge vrste artritisa mogu biti povezane sa povredama tetiva rotatorne manžete, infekcijom ili upalom sluznice zgloba. 
Često će ljudi izbjegavati pokrete u ramenu pokušavajući umanjiti bol kod artritisa. To ponekad dovodi do stezanja ili ukrućenja dijelova mekog tkiva zgloba, što rezultira bolnim ograničenjem pokreta. Kod ovakvog bola u zglobu koristi se fizikalna terapija koja će potaknuti regeneraciju hrskavice, ali se često ubrizgavaju i kortikosteroidne injekcije u sam zglob.
fb